Treasure Pocket

Treasure Pocket

Treasure Pocket? Uh, wat?

Reis Altaar, Treasure Pocket, Kracht Bundel, Visioen Bundel… Welke naam je het ook wilt geven, het is allemaal goed! Letterlijk betekent het ‘schatkistzakje’. Een bundel gevuld met jouw eigen schatten. Het zou kunnen dat je thuis een altaar hebt gemaakt met bijzondere stenen, elementen, kaarsen, treasures - schatten, kostbaarheden, koesteringen voor en van jou, een foto van een dierbare. 

Als je dit altaar met je mee zou kunnen nemen, dichtbij je zou kunnen dragen? Je treasures met liefdevolle aandacht verpakt in een mooie stevige stof.

Treasures die een poosje met je meereizen of die je het liefste voor altijd bij je wilt dragen. Ruimte om je treasures in de zakjes op te bergen of juist neer te leggen op je Treasure Pocket, zodat je er elke keer naar kunt kijken.

Waar zou je je Treasure Pocket nu het beste voor kunnen gebruiken?

Lees hieronder verder voor enkele voorbeelden.

1. Focus op het nieuwe jaar 

Een Treasure Pocket maken voor het nieuwe jaar. Denk na over wat je wilt dat het nieuwe jaar je gaat brengen. Een mooi hulpmiddel kan de lijst met kernwaarden zijn (stuur me een mailtje en je ontvangt gratis het PDF bestand met de kernwaarden). Kies er daar een aantal van uit (3 of 5). Bijvoorbeeld: Ontdekken | Verbinden | Creëren. 

Meditatie

Ga rustig zitten en mijmer over het nieuwe jaar.

Welke beelden komen er in je op? 

Waar gaat je focus heen? 

Waar kijk je naar uit? 

Waar krijg je kriebels van? 

Wat roept nieuwsgierigheid op?

Wat geef je levenslust?

Tarot kaart

Trek een Tarot kaart voor het nieuwe jaar. Wat kan je uit deze kaart halen? De symbolen van de kaart of de tekst van de betekenis kunnen je veel inzichten geven. Print een kopie uit en doe deze in je Treasure Pocket. Zo kan je er af en toe naar kijken en word je er (het hele jaar) aan herinnerd. 

Je kan ook een Tarot kaart trekken voor het afgelopen jaar. Wat haal je uit deze kaart? Wat heeft dat jaar je gebracht? Wat reist er nog met je mee van het afgelopen jaar en wat zou je willen loslaten?

2: Vision (board?) Bundel

Een Treasure Pocket maken met beelden van je wensen, dromen, visioenen. Je eigen vision board verzameld in een bundel. Tip: Print de beelden uit en plastificeer ze, zodat ze netjes blijven en ze meer bodem & stevigheid hebben. Zo kies je bewust voor wat je bij je wilt dragen en krijgen ze meer betekenis. Elke dag, week, uur, moment dat je erlangs loopt of ernaar kijkt, word je hieraan herinnerd. De kracht van herhaling! Voel diep van binnen alsof je je dromen al leeft. Voel de excitement.

3: De Elementen

Vul je Treasure Pocket met items die je (buiten) tegenkomt. 

Je kan hierbij denken aan de elementen:

Water - Gevoel

Water is verbinding, alles wat stroomt en vloeit. Dit element staat voor leven, gevoel en verfrissing. Het staat voor communicatiekracht. Je kan bijvoorbeeld een schelp toevoegen aan je Treasure Pocket. Dit kan je ook doen voor je speciale verbinding met de zee.

Vuur - Emoties

Vuur is energie. Dit element symboliseert je levensenergie. Het staat voor scheppingskracht, verlangens, passie en inspiratie. Je kan bijvoorbeeld een salie stokje branden bij je Treasure Pocket. Dit staat ook voor reiniging, zodat je je eigen levensenergie meer kan voelen en de ruis kan vervagen. 

Lucht - Denken

Lucht is adem. Alles wat het leven fijn en luchtig maakt. Het element staat voor ruimte en vrijheid. Je zou een veer kunnen toevoegen aan je Treasure Pocket, wat bijvoorbeeld staat voor meer licht- en speelsheid in je leven. Je kan het element Lucht ook om helderheid vragen, als je vastzit in je hoofd. 

Aarde - Lichaam

Aarde staat voor grond. Je kan bijvoorbeeld wat aarde, zand of een steen toevoegen aan je Treasure Pocket. Een steen kan staan voor meer bodem, aarding, gronding. 

Voorbeeld: Mijn label wilde ik meer bodem geven dus heb ik een sticker van Atelier Aluna op een mooie steen geplakt. Toen ik de steen tegen kwam dacht ik ja! Jij bent de bodem voor mijn label. En yes, de sticker paste er perfect op.

Maar je kan natuurlijk ook een mix maken van de voorbeelden hierboven. Er zijn geen regels. Dit is jouw eigen Treasure Pocket. Vul het met je liefde, dromen, angsten, treasures. Alles mag er zijn. Wanneer een item je niet meer dient, haal het dan uit je Treasure Pocket zodat er ruimte ontstaat voor iets wat je wellicht nog tegenkomt. 

Deze tekst kwam ik tegen in de Wicca boekenserie van Cate Tiernan en vond ik een mooie toevoeging voor het maken van je Treasure Pocket. Wellicht inspireren deze woorden jou ook:

"Ken jezelf, en je kent het Universum.

Je gaat op zoek naar de dingen die bij jou passen, je eigen Helpers of Verbindingselementen. Het zijn de dingen die je aanspreken, die aanvoelen zoals jijzelf, die iets in je wakker maken. Voorwerpen of symbolen, die het contact met je eigen magie versterken. De vier elementen, sterren, stenen, seizoenen, planten, kruiden, dieren, bloemen, voedsel. Ga op zoek naar je relatie tot aardse en onaardse dingen."

Je Treasure Pocket hoeft niet in één keer vol te zijn. Neem de tijd om je bundel te vullen en voel echt goed aan of een item erin moet. Deze draag je tenslotte bij je en zeul je met je mee! Heb er vooral veel plezier mee en kom erachter wat echt belangrijk voor je is. Zo wordt je eigen kern meer zichtbaar en verdwijnt de ruis.

Terug naar blog

1 reactie

Wat een gaaf kleurrijk product!!

Marc

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.